editjohanna

When things go Wrong, Don't go With them!

Ge mig Tid

Kategori: Allmänt

Allt känns ut och in, upp och ned och bak och fram.
Rastlös och Rotlös.
Man måste genom skam, man måste genom drömmar.
Man måste Dö några gånger innan man kan Leva.
Jag bara undrar.. Hur många gånger ska man behöva Dö?

Önskar att jag kunde stå naken framför er.
Blotta mig, och berätta min djupaste hemlighet.
Men någonting sätter stopp.
En spärr, en tröskel, en mur som är alldeless för hög för att klättra över.
Önskar att jag kunde se er i Ögonen och berätta min sanning.
Tidsnog så kommer den.
Sanningen.
Jag behöver bara lite mer Tid.

En Fantastisk Ö

Kategori: Allmänt


Palmerna svajade i vinden. Som ett oregelbundet kämpande försökte de dra rötterna ur jorden och lämna marken. En känsla av Hemlängtan sköljde än en gång över mig och oförberädd blev jag ensam i mina tankar. Jag gjorde upprepade försök att tränga bort den känslan, att stänga den ute, men min vilja var inte tillräckligt stark. Jag slogs mot minnerna och i mina tankar slog jag sönder ensamheten, rädslan och ovisheten. Jag intalade mig själv hur otroligt lyckligt lottad jag egentligen var. Som en rotlös palm slog jag i marken med en duns.

Stranden var kritvit och kändes som små luddiga mjuka moln under mina solbrända fötter där jag gick precis så nära havet att jag kunde känna smaken av salt på tungan. Långt bort i horisonten blandades marinblå ocean med ljusturkos himmel och då solnedgången kom var allt så hjärtskärande vackert. Det var den vackraste plats på jorden, den underbaraste platsen jag någonsin sett. Där kunde jag verkligen andas. Det var som att vattendraget mellan fastlandet och denna fantatiska Ön stängde all sorg ute. Som att sorgen i själva verket bara var ett påhittat begrepp, som Gud, alla har hört talas om det men ingen har någonsin tagit på det eller äns närmat sig det. Jag kunde inte annat än att känna mig lugn och fri där jag stod med fötterna i indiska oceanen. Jag hade aldrig tidigare kännt mig så lycklig, aldrig tidigare kännt mig så levande.

Hur skulle jag någonsin kunna lämna den platsen? Varför skulle någon ens i sin vildaste fantasi vilja överge och åka ifrån "himelen på jorden"? Det finns vissa normer i denna delen av världen som säger att man inte kan bosätta sig på en fantasiÖ, man måste hålla huvudet kallt och se realistiskt på saker och ting. Så det gjorde jag. Jag gjorde som de flesta andra tidigare gjort. Jag lämnade Zanzibar med hjärtat i halsgropen och jag kan inte tänka på annat än att få återvända...

söka hjälp..

Kategori: Allmänt

Har nyss tjockat i mig en Kebabrulle.. Det kanske inte direkt var så Välplanerat.. Ganska så impulsivt påvägen hem från jobbet.. Men man får väl unna sig.. har ju inte ätit det på typ, ja, jag minns inte ens senast.. Och jag har ju levt på Ris och Bönor i 3 månader. så då tycker jag att det KAN få vara okej..
Men egentligen är det inte okej.. Jag har gått ner någon storlek på jobbkläderna sen jag kom hem från min resa. OCh jag fick på mig ett par byxor som jag inte kunnat ha på flera år.. Superglad var jag och skulle hoppa på Cykeln och möta Amanda och gå på Bio igår.. Tror ni inte på fan att byxjävlarna spricker då eller? HAHA! Så jävla komiskt.. fan att man ska va så jävla Fet:P Men kebabrullen satt fiiiinFiiint:P  

Nåväl...
Letar febrilt efter ett bra telefonkort som jag kan ringa mina älskade vänner nere i Tanzania med.. Och jag tror jag har hittat det PERFEKTA! Röda Korsets Telefonkort . när jag ringer med det (som är det billigaste jag hittat) så går dessutom 10% till Rödakorset.. det är ju bra.. Så får det nog bli.. eller har ni nått bättre förslag?
Bara idag så har min "Baba" när nere i Afrika ringt och till och med talat in ett meddelande på telefonsvararen. Och min Chef på barnhemmet. Och en annan vän.. Blir så glad att de hör av sig! <3

Jaha, och inte verkar jag ha tröttnat på Ris och Banan iaf.. Äter Banan och fil till frulle och Ris i matlåta.. Hade ingen fantasi.. Snacka om att ha vistas i Afrika för länge:O

Det är så konstigt.. Nu har jag börjat landa här i Sverige.. Nästan.. Iaf på Jobbet.. Det känns inte som jag har vart därifrån mer än några timmar.. Men jag blir så uttråkad här.. Försöker verkligen Ignorera den känslan som krypåer inpå mig hela tiden.. Uttråkigheten, menlösheten och allt annat som plågar mig..

Jag tycker faktiskt att det är lite konstigt att en sådan seriös organisation som jag åkte med som volontär inte erbjuder kurator eller psykolog vid hemkomst..
För såhär är det inte normalt att må..
Jag tror jag måste söka hjälp..
Och det NU!

Det är svårt att beskriva.. MEn man känner sig så ensam. Jag känner mig jätteensam trots att jag har alla mina nära och kära runt omkring mig.. Och jag finner ingen som helst mening med saker jag tar mig för.. Allt känns bara konstigt..
Hoppas dessa kännslor försvinner snart..
För de gör mig galen!!

Nu blir det sängen innan det är dags att gå upp och jobba igen!

Att Återvända eller inte Återvända, det är frågan..

Kategori: Allmänt

Ibland känns det som om jag går i en lång evighets tunnel.
En mörk tunnel utan slut..
Och när jag äntligen ser Ljuset långt där borta i andra änden så rasar jag genom ett svart hål och liksom faller och faller tills jag slår i backen med en smäll..
Är det normalt att känna så?

Ibland får jag lust att gråta. Känner mig inte hel..
Det känns som om jag glömde kvar en liten del av mig i Tanzania. En Viktig del som jag inte kan leva utan. Kanske behöver jag ta första bästa flyg dit och hämta hem den lilla delen av mig själv, nu direkt. Men så mkt hindrar mig. Så himla mycket sätter stopp. Och jag känner mig så kluven. Jag har nog aldrig tidigare kännt mig så splittrad på detta sätt.

Och det är så svårt att berätta om allt jag känner, tänker och allt som jag har vart med om. För det känns som om allt bara blir tomma ord som ingen kan föreställa sig.. Som om ingen riktigt helt till fullo kan förstå, fast de verkligen vill och försöker. På något sätt så känner jag mig så obeskrivligt ensam. Trots att jag vistas bland mina älskade nära och kära som jag så obeskrivligt mycket har saknat medans jag var borta.

Men min längtan att få återvända gnager i mig varje sekund..
Jag kan fortfarande känna dofter, känslor, höra musik, och allting påminner om tiden där nere. Och jag blir så lycklig när jag tänker på alla människor där. Kan komma på mig med att sitta och le för mig själv och drömma mig tillbaka..

Hur kan man bli så inspererad av ett land?
Hur kan man bli så himla fäst?
Hur kan man på 3 månader bygga upp ett HELT NYTT LIV??
Jag bara undrar.
Jag grubblar för mycket.
Alldeless för mycket.
Och jag känner mig liksom handfallen.
Kryper ur mitt skinn och har ingenstanns att ta vägen.
Jag vill känna Doften av Afrika, gå på leriga vägar, krama smutsiga fina barn, skratta och le med människor som verkligen uppskattar att leva. Som uppskattar Livet. Jag vill återvända till den plats där tiden inte existerar, där glädjen var på en helt annan nivå och där regnet och solen fick guldet att växa.
Kanske värderar jag saker anorlunda nu.
Kanske har jag förändrats.
Men jag är fortfarande samma människa.
Och jag känner med mina 20 år mig själv hyffsat bra.
Och jag har en stark magkänsla av att jag vill återvända.
Jag ska Återvända.
Vänta bara..




Resten av mitt liv..

Kategori: Allmänt


Svenska härliga sommar..
bra musik har det kommit och jag är så sommarfin och glad..
Men ändå känner jag mig nästan inte hel..
Känns som någon liten del av mig saknas..
Typ som att det saknas ett reservhjul. Eller att jag precis har monterat bort Stödhjulen.
Som om jag är ute på djupt vatten och vinglar. som bambi på hal is.
Som om jag gör allt för första gången men ändå på något vis djupt inne i mig vet precis hur jag ska göra...

Ja..
Jag har inte behövt använda min hjärna på 3 månader känns det som.
Eller det är klart att jag har använt den, men inte på samma sätt.
Jag har inte behövt köra bil, räkna pengar i kassan, passa tider, laga mat, inte använt tekniska prylar etc..
Känner mig helt rörig och som att mitt minne är superkort och jag har svårt att memorera saker..
men min hjärna återfår väl snart sina funktioner och kapasitet snart.. Hoppas jag..

Det är konstigt hur man kan bygga upp ett helt nytt liv i ett helt annat land i en helt annan världsdel, bland annan kultur och helt nya människor, ja, det är konstigt att man kan skapa sig ett sådant nytt liv på bara 3 månader.
Jag kan inte säga att jag fått en ny insikt i livet, en ny mening med det. Men jag vet att mitt bagage nu är betydligt tyngre.. Väger betydligt mer, men på ett fjäderlätt sätt..

Var och jobbade första dagen idag på mitt underbara Coop.. Var så kul att träffa allt folk, och vissa stunder kändes det som om jag inte hade vart därifrån mer än i några timmar..
Men jag kunde ändå inte låta bli att tänka på menlösheten med att stå och plocka chokladkakor i en hylla medan barn i andra delar av världen svälter.. Menar inget illa, jag älskar mitt jobb och är oerhört glad över att jag har det.. Men samtidigt så känns det inte direkt som om jag gör någon nytta. Känns som om Tiden är mer värd än så.. Jag hade kunnat vara någon helt annan stanns, på någon helt annan plats, och gjort så mycket mer!

Jag vet att jag snart kommer falla in helt i vardagen igen, och kunna släppa min tillbaka längtan till det fantastiska landet Tanzania i några minuter.. Men jag vet innerst inne att jag aldrig kommer glömma min familj där nere, mina vänner och mina fina barn..

Och jag är helt säker på att jag snart kommer återvända.
Återvända till den plats som för evigt har satt sina spår, djupa avtryck, i mitt hjärta!
Lilla Gatupojken i Kenya som jag bjöd på mat.
Fixade Barnkalas med fiskdam på barnhemmet
Jag ska måla hela världen...
HIV-test av de fina barnen

My Family<3

Önskar jag kunde teleportera mig..

Kategori: Allmänt

...Eller så önskar jag att jag kunde dela på mig och bosätta min ena hälft i Sverige och den andra i Tanzania!

Hemma i Sverige

Kategori: Allmänt

..Eller inte riktigt än.. Jag befinner mig i Fellingsbro och luffar runt mellan mina föräldrars hem!
På Tisdag åker jag till Örebro och till min älskade saknade lägenhet!
'Fick nyss ett samtal fram min BABA i Tanzania! Åh vad lycklig jag blev!!
Så skönt att vara tillbaka i Sverige. Det är så fruktansvärt varmt och Ljust!
Vi håller på att Grilla här i ÖkenHettan!
Vist är det skönt att vara hemma. Men det är med blandade känslor, och det känns som om jag inte vill annat än att återvända till det vackra underbara landet Tanzania!
Blir att tjäna ihop lite pengar på jobbet och åka och hälsa på alla underbara nära och kära där nere sen i Vår kanske!!
Vore underbart!!!
Nu ska jag njuta av Mammas underbara grillade mat!! ÅÅÅÅÅHHHH!!
LOVE! <3

Sista av ALLT

Kategori: Allmänt

Idag var det Rod dag har nere i Tanzania.. Sa jag passade pa att packa min vaska for hemfard nar jag anda var ledig.. Har aven vart men Juliette(en 7arig dotter i min familj) pa marknad och vart och fikat.. Nu har jag nyss vart och atit god mat med Elin pa Tanz Hands.. Sista ggn for mig vilket ar sjuuukt sorgligt!

At MASSA friterade KOKBANANER igar! Ar sa SINNESGOTT!! Det och Chapati kommer jag sakna som fan nar jag atervander till sverige..

Elin och jag var in till stan igar och var pa MasaiMarket for sista ggn.. Jag inforskaffade mig de sista Sovinirerna!! WIIHHOOOOOOW!!

Idag ar det TORSDAG vilket betyder VIAVIA-KVALL!! Min sista utgang har i Tanzania!!! AMAZING!! TAGGAAAAAA!!!

Tack och hej leverpastej!!
Imorrn ar det sista dagen for mig har i tanzania!
Sista dagen pa jobbet, Sista dagen med familjen, sista dagen med alla vanner och sista dagen med ALLT som varit mitt liv i nastan 13 veckor!! Denna Kulturen...

Ska blir valdigt sorgligt..
Men nar jag verkligen tanker och kanner efter sa ska det bli helt otroligt underbart att fa komma HEM!

HIV-Negativ

Kategori: Allmänt

Igar tog jag och Ella med Alla 12 fantastiska fina barn fran varat barnhem till ett DREAMCENTRE dar vi lat alla goera HIVTest! Och det visade sig att alla av barnen var HIV-Negativa!! AMAZING!!
Saaa fantastiskt!!
Eftersom att de var sa duktiga sa fick de godig coh Dricka efterat! :) hihi
Helt otroligt vad vackra barn kan vara!

Sitter vid internet nu och vantar pa att agaren till barnhemmet ska komma.. Ska fixa en internetsida till honom.. GREAT!
Han sa 9.00...
AFRICAN TIME!!
en timma sen bara:P HAHA!!
Sa roligt!

Siter pa ett stalle som hter usaPlaza.. OCh precis bredvid mig har jag sitter ar det ett fonster som typ ar spegelglas pa utsidan.. Sa nu star en VAKT som brukar vara asserios jamt, och han speglar sig nu i fonsteret och goer poeser typ!! HAHAHA!! sa kuul!!
Skrattar inombords!!

TAck for alla fina kommentarer som jag far jamt!!! Blir sa lycklig!!
Snart ses vi!!
PUSS OCH KRAM!

fakta

Kategori: Allmänt

Jaha..
Lite fakta nu da!
Lordag morgon.. 9/7 kl 06.00 Lyfter jag fran Killimanjaro Airport..
Landar i Nairobi 07.00.
FRan nairobi till Amsterdam 08.10-15.55.
Amsterdam-SWEDEN ARLANDA 17.00-19.00..
SA 19.00 pa LORDAG!! WOOOOHOOOOOW!!!!! TERMINAL 5 pa Sthlm ARLANDA!


Mamma, vaskan ar fran en annan volontar och den har anvands i generationer och ar typ kopt i london.. Super utsliten.. Och den far slangas i afrika.. har inte plats i resvaskan for en sliten engelsk vaska:P HAHA!!
Du far noja dig med det du far!! :P
Harligt att hoera din rost igar.. Mi]tt i UGALIatandet..
Ses snart!!

Puss pa er alla!

LIVET I TANZANIA AR SNART SLUT

Kategori: Allmänt

Ar det inte for sorgligt..
Bara nagra fa dagar kvar i detta underbara land, bland alla vackra manniskor!
\AH vad jag kommer sakna alla.. VILL INTE TA FARVAL!! :(
Men det tillhoerde ju sjalva resan.. Att lixom atervanda hem!
Kanske kommer jag tillbaka hit en dag!
Livet ar val anda fantastiskt.. Tank vad mycket livet har att erbjuda!
Jag ar sa lycklig!
Och snart ses vi mina alskade alskade vanneR!!
PUSS OCH KRAM fran en vit afrikan!

ses snart!

Kategori: Allmänt

idag beger jag mig till Moshi med mina alskade vanner Imma och Baracka! <3 WOHOOOW!
Min sista helg i detta fantastiska land och den ska spenderas med dom basta. Och jag ska verkligen NJUTA av den sista tiden har!
Igar var det fint vader for forsta ggn pa typ en manad.. Sa jag korde bil med Almas ut till ett hotell och solade och badade hela langa dagen!
Pa kvallen var Jag, ELin, Catja och nan tysk tjej till VIAVIA!! Antagligen min sista utekvall har i tanzania!
Nu ar det nedrakning!
har bara en vecka kvar nu!
Lyfter tidigt nasta lordagmorgon fran Killimanjaros flygplats!
Ska saga att man ar ganska sa installd pa att aka hem nu.. Sa det ska bli sa OTROLIGT skont!
MEn det finns mkt jag kommer att sakna!!
Speciellt ala fina vanner och barn och familj!
Uch!
det kommer bli sa jobbigt att ta farval!
Men men!!
SES SNART!! <3