editjohanna

When things go Wrong, Don't go With them!

Jag Rullar tummarna i Afrika!

Kategori: Allmänt

Hemma fran Kenya!
en 12 timmars nattbus utan en sekund somn!
Det kallar jag PLAGANDE!!
men men!
Allt var underbart i Nairobi och Eldoret!


Hoppas ni alla hade en fantastisk midsommar!
Sjalv glomde jag typ bort att det var det.. Och medans ni sop skallen av er och dansade smagroderna runt en penis sa :
Tvattade lite klader nar jag kom hem.. (For hand)
Duschade (Kallt)
at mat (Ris, kokbanan och vanlig banan)
Laste en bra bok (Med hjalp av min pannlampa eftersom att vi ar utan el som vanligt)
Och jaa...
Rullade tummarna...
Jag lever livet i afrika!

Puss pa er!

Nairobi

Kategori: Allmänt

Befinner mig just nu i Eldoret , En liten storstad ca 6 timmar fran Nairobi, efter att ha spenderat en natt i Kenyas huvudstad!
Jag och Joseph var nyss ute och gick och helt plotsligt tog ett supersott gatubarn mig i handen.. Och jag sag ner pa den lilla killens magra kropp och hans stora ogon! Och han sa "How are you Madame?" och jag borjade nastan grata! Annars hander det dar nastan dagligen, men just denna fina pojke fick mig att tappa andan..  sa vi tog med honom och bjod honom pa mat!
Jag brjade nastan grata! Uch, vad rorande det ar att se ett litet barns tacksamhet for en liten smula mat!!
Helt sjukt att det ska behova vara pa detta viset! Fattigdommen kvaver mig och jag onskar att jag kunde bota hela universum! Ta bort all ondska i hela varlden! Och det ar sadan frustrerande kansla att kanna sig sa himla hjalplos!

KENYA ar Amazing som allt annat har i East Africa!
Och om exakt 2 veckor bar det av hemmat till kara Svea Riket!
Ikv blir det troligtvis Bio..
Sen ska Joseph visa mig En stor InspelningsStudio och kanske fa spela in en lat med KENYAS proffs!!
WOOOOHOOOW~~!

Nu ska jag fortsatta njuta av mina 2 sista natter i Kenya!
Allt ar fantastiskt! Och jag lever!

Tanker pa er!
Puss och Kram!

KENYA here i come!

Kategori: Allmänt

imorrn drar jag till Kenya!!NICE!!

vitare an nar jag kom hit!

Kategori: Allmänt

ar trott pa att inte kunna dela med mig av mina vackra bilder:(
det ar sa himla trakigt tycker jag..
Men ar det Afrika sa ar det!
Igar Var jag med barnen i skolan och sedan gjorde vi mat, diskade och sedan tog jag och Joseph (En Volontar fran Kenya) med alla barnen och vanlade i "Skogen"=Djungeln och kollade pa massa Apor! :)
Sen akte jag till Shoprite inne i Arusha och kopte Skolsaker som block, pennor, sudd, och sant.. Och Alla sorters leksaker, Vita papper, fargade papper, kritor, malarfarg ja ALLT man kan tanka sig till sma glada barn..
Sedan har jag aven kopt massa saker infor ett litet barnkalas som jag ska ha med barnen.. MEd KakaKALAS, Fiskdam, sapbubblor, ballonger, Godis och jag tankte aven fixa lite ansiktsmalning, men har inte hittat san farg an :(
Men det ska bli sa himla roligt!!
Langar redan till jobbet pa mandag!

Ikv ska jag, elin och Julia och kaka pa en Kinaresturang, sedan blir det empire och sedan MasaiCamp!! AWESOME!
Imorrn aker jag inte med Joseph till Arusha for att besoka en Kyrka! Ska bli riktigt kul och intressant att se en Afrikansk Gudstjanst trots att jag har lite smatt fobi for sant dar religiost skit!!
:)

Naval..
Allt ar superbra har!
At Chapati idag!
Sa sjuuuuukt gott..
Typ som brodig pankaka som ar stekt i MASSA Olja!!
Tanzanias godaste mat om ni fragar mig!!

Och jag far panik!!
Idag ar det bara 3 veckor kvar tills jag aker hem!
Och jag ar blek som en eskimo!:O
Hur fan gick det till??? jo.. det ska jag forklara!

1.Det har varit regnperiod.
2.Man jobbar innomhus hela dagarna.
3.Nar man kommer hem fran jobbet ar man helt slut och orkar verkligen inte vistas ute i solen.
4. Till och med skuggan far en att svimma av varmeslag.
5. Man har HELTACKANDE klader pa sig HELA tiden!


naval!! Far val battra pa solbrannan hemma i Sverige sen da!
SNART KOMMER JAG HEEEEEM! :D

20 ar i afrika

Kategori: Allmänt

okej.. Rubriken kanske ar en aning misssagande!
Det later som jag bott i afrika i 20 ar eller natt!
Men sa ar icke fallet!
Efter exakt 9 Veckor i detta underbara land Tanzania, sa firade jag min 20arsdag har!
Natten mellan tisdagen och onsdagen satt jag och Dio pa mitt rum som vanligt och hade roligt.. vi stallde min klocka pa alarm.. Och nar klockan var exakt 00.00 sa sa han glatt "HAPPY BIRTHDAY" Och gav mig en bamsekram, det var sa jag ville grata!
Jag vaknade och hade lite paketoppning med MASSA paket som mormor, mamma och anna-lena skickat.. fick aven massa fina samtal fran sverige! 
sen akte Jag och Julia pa marknad, sedan at vi pa Arushas finaste Resturant, Sedan pa kvallen satt jag med hela min fina familj och vantade in 19:26 (for det var exakt da for 20 ar sedan som jag kom till varlden).. Mama hade bakat superfin Tarta, och vi at den och kakor och drack vin, och at godis, och small balonger!! I helhet en fantastisk 20 ars dag!! :P hihi
Ikv blir det formodligen VIAVIA!! AWESOME!!

Puss pa er!
Och tack for alla fantastiska GRATULATIONER!!
Jag tanker pa er varje sekund!!
pa lordag ar det 3 veckor kvar tills jag landar i sverige!

Dio Dio Dio

Kategori: Allmänt

Det har regnat inatt..
Vagen ar flackig av sma blota flackar.. Pa vissa stallen ar vagen lerig, gar man dar sa fastnar man med skorna i gyttja..
Jag har lust att kliva i nagon av lerflackarna. For att fastna dar och langsamt sjunka ned under jorden. Men jag later bli.. Det ar som ett nymalat staket. "ROR EJ, NYMALAT" da vill man ju inget hellre an att dra med handen over det for att verkligen forsakra sig om att det AR nymalat, jag menar, lappen kanske har setat dar i en vecka och ingen orkat ta bort den..
Langs med vagarna rinner vatten i sma vattendrag. I dem ligger Kartonger och skrapar. Och tomma flaskor och burkar, och gammla matrester, och cykeldeck och tygstycken och skor... Jag forundras over hur lite smuts det egentligen ar langs vagarna med tanke pa att jag enbart sett typ 3 sopyunner under mina hela 9veckors vistelse har i Tanzania..

Jag ska ta mig upp till mitt alskade barnhem nu.. De slutar snart skolan, sa jag tankte forse dem med lite mat och leka lite med dem..

Igarkvall kande jag mig sa fruktansvart ensam.. Det ar konstigt egentligen hur jag lyckas fa den kanslan nar jag bor med min fantastiska familj.. MEn samtigigt sa ar det ju anda pa nagot vis forstaeligt..
Jag satt inne pa mitt rum efter middagen och laste i en bok.. Jag forsokte tanka pa annat an att grata..
Da durrar det till i min mobil "Var ar du? Har du gott och lagt dig redan?" det var Dio (Han skrev pa engelska saklart, allt forkortat sa man fattar knappt vad han skriver.. nar han fragar hur jag mar pa sms sa skriver han Hw z t=How is it) "Nej, jag ar pa mitt rum".. Efter nagra sekunder knackade det pa dorren.. Och in kom en glad vacker underbar kille med en kortlek i handen.. Han gor mig sa GLAD!! En snart 17arig liten krabat som ar starkare an en oxe med ett skratt som far mig att bli varm i hela kroppen!! Han ar verkligen som en bror for mig!
Och vi spelade kort,, och laste i en AMELIA tidning som mamma skickat.. Och sen slackte vi lampan i taket och lag och kollade upp i mitt tak och lossades att vi sag pa himmelen.. Vi skrattade och jag glomde bort all min fruktansvarda hemlangtan.. Vi lag dar i mitt Afrikanska Rum.. Mitt pa ett kallt betonggolv.. Det var iskallt.. Men jag lag pa hans arm och han skrattade och gjorde mig sa varm!! AH vad jag ar lycklig.. Efter nagra timmar lyckades jag somna.. Da nop han mig i kinden och sa "Ga och lagg dig i sangen, jag ska ga och sova nu, vi ses imorrn".. Jag sov sa otroligt bra! Jag vaknade inte nar min vackarklocka ringde imorse ens.. Tackar nagon slags Hogre makt over att Dio Finns! annars skulle jag ga Sonder!

Vit Afrikan!

Kategori: Allmänt

Regnperioden i Tanzania som sa lange har varit ett faktum har avtagit..
De blodroda vagarna forvandlas inte langre till lera och gyttja pa en hundradels sekund..
Nu ar allt Torrt och varm och soligt..
Forut fick solen lixom kampa sig fram genom de tjocka molnen for att skanka oss nagra varma stralar.. Men det var for gaves..
Ibland kanner jag mig som den Afrikanska solen..
Undangomd bakom ett tjockt lager av massa luddiga graa moln..
jag skulle vilja aka till Sverige och halsa pa bara i nagra fa minuter.. Samla lite kraft, styrka och varme fran mina nara och kara. Och sedan bege mig tillbaka till detta fantastiska land och leva klart min sista manad..
Nu har ALLA Volontarer lamnat mitt hem har i Usa for att bege sig till sina hemland. Till sina familjer..
Och jag maste erkanna att trots att jag har det sa otroligt bra sa far jag sadan fruktansvard hemlangtan nar jag tanker pa alla er dar hemma!
Ni ar sa langt borta.

Igar kvall satt jag med min "vardfamilj Lillebror" Dio ute pa varan terass och tittade upp mot stjarnorna.. Han pekade upp mot himelen och sa "Johanna, titta, det ar ett stjarnfall" Och jag hann precis se det innan gloden forsvann.. Han tog mina hander och sa "blunda och onska dig nagot.". Och jag gjorde som han sa.. Jag blundade sa hart och sa lange.. Och jag Onskade att min Bror var dar hos mig.. Jag fick tarar i ogonen och Dio Kramade om mig Och jag tankte pa min Fina Viktor! Dio ar ett ar yngre an honom.. Och han paminner mig alltid om min alskade bror hemma i sverige.. Utan Dio har vet jag inte vad jag skulle ta mig till!!! Han ar Fantastisk!
Denna helg har bestatt av firande och avsked..
Torsdag, fredag och lordag har vi sprungit runt pa olika barer och krogar.. (Party stallerna har ar verkligen AMAZING) . Nagon har fyllt ar och nagon skulle lamna landet.. Sa det blev en haktisk helg.. Men sjukt mkt Skratt och Roligheter..

Det borjar bli riktigt varmt har nu.. Det regnar nastan ingenting langre.. Och jag ar sa glad att jag bor uppe bland bergen sa att det iaf gar att Andas i denna tropiska hetta! :P

Pa onsdag fyller jag 20 ar..
Ingen stor grej har i Tanzania Direkt..
Men jag ska nog forsoka fira till det anda..
Och jag har fatt massor av paket skickat fran sverige..
Dom ska jag uppna samtidigt som jag sjunger fodelsedagssangen for mig sjalv!!

Igar var det exakt 4 veckor kvar tills jag aker hem!
Jag borjar faktiskt rakna ner nu..
Snart ar jag hemma och far krama pa alla..
Men som sagt sa gar det ju ingen nod pa mej har nere!
Och jag kommer sakert langta tillbaka till Alla fina manniskor och till denna platsen som kanns som "Mitt Hem".

Forsokte ladda upp bilder fran Zanzibar, men funkar inte pa denna ruttna dator tydligen:P
Sa jag far halla er pa strackbanken ett tag till.. Forlat for det!
Bamsekram pa er alla fran en VitAfrikan! <3

Zanzibar

Kategori: Allmänt

Hoppade in en snabbis pa ett internetcafe nu.. Och har egentligen inte tid med detta!! :P
Men jag kanner mig som en sadan otroligt dalig manniska som inte haller er uppdaterade.. Men ni ska veta att jag tanker pa er!
eftersom att detta blogginlagg ar lite impulsivt sa kan k\jag tyvar inte lagga in nagra bilder nu! FORLAT!!!
Och det ar svart att forklara med ord hur sjukt fantastiskt AMAZING Zanzibar var!!
Det ar helt sagolikt!
Det vackraste jag nagonsin sett!!

Jag, Elin, Katja Och Chloe tog en 10timmars buss pa sondagmorgonen.. Overnattade i den Fantastiska Staden Dar es salaam.. Sedan tog vi 2 timmarsfarga pa mandagmorgonen till Zanzibar-Stone Town dar vi mottes upp av varldens basta Pontus! :) Vi spanderade dar efter 2 natter i Stonetown.. Vi akte pa en dagsutflykt pa en SpicyTour. dar vi fick vandra i djungeln och se kryddor.. Och sedan aka och se en slavgrotta, och ga igenom klippor och bada pa en FANTASTISK strand..

Sedan begav vi oss alla 5 upp till Norra udden av On.. Dar vi bodde 3 natter pa Kendwa Rocks.. I en Typ Bungalow nagra meter ifran den Kritvita Stranden med KristallBlatt vatten!!
Ja! Det gar inte att beskriva med ord.. Vi snorklade en dag och hade det rent utsagt som i himmelriket!

Jag lovar att lagga upp bilder snart!!

Pa lordagen akte vi tillbaka till StoneTown.. At god mat!! MATEN PA ZANZIBAR AR UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUNDEEEEEEEEEEEEEEEEERBAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!~! hihi
TaNK er att ha levt pa ris och bonor i 2 manader och sedaqn fa ata fantastisk see food!!
SJUKT!
pa lordagkvall borjade hemresan med att vi tog en 9timmars batresa.. framme i DAR 6 pa sondagmorgonen.. Och tog sedan en 10timmars bussresa.. Sedan var man hemma i USA RIVER igen!!
Efter den batsa veckan i mitt liv!!

Det maste UPPLEVAS!! 
igar tog med alla barnen fran barnhemmet och at pa ett fik dar de fick bakelse och Lask.. De fick aven Gunga och Gunga Gungbrada och de var saaaa lyckliga!! Helt underbart!
Och det basta ar att fiket ar Tanz Hands.. Ett stalle som dar allt man koper stodjer de handikappade!
En Fantastisk Dag!

Idag ska jag, Elin och Julia till Usa Market och handla lite till barnen..
Sen ikv beger jag mig till min Man pa middag.. Min fina Imanuel!

Imorrn blir det aterbesok pa sjukhuset.. SEdan lunch med Julia i stan, hem ill Usa, sedan VIAVIA! En AMAZING klubb!! For att fira Julias Fodelsedags och ta avsked av elin som aker hem pa Fredag!
Sorgligt..
Alla bara aker hem och lamnar mig har!!
Pontus har akt..
Och pa Fredag blir jag ensam i Huset!!

Och idag ar det exakt en vecka kvar tills jag blir 20!!
OCh idag har jag vart har i Tanzaia i 8 veckor!!
Och om nastan exakt en manad sa landar jag i SVERIGE!!!
Langtar sa!!
:)


Och tack sa otroligt mkt for alla brev och kort som jag fatt nu!!
Och PAketet fran mamma som jag ska hamta imorrn!!
WOOOHOOOW!!!

Hoppas ni har det underbart!!
Puss pa er alla!!!